Confidenţialitate

Republica Moldova: Deputații l-au declarat mort pe un scriitor aflat în viață și au ținut un moment de reculegere | VIDEO

La Chișinău, deputații l-au declarat mort pe un scriitor aflat în viață. S-a ținut chiar și un minut de reculegere, la propunerea deputatei socialiste Zenaida Greceanîi.

5 minute mai târziu, un alt deputat a pus la îndoială anunțul și a cerut informații despre starea de sănătate a scriitorului Spiridon Vangheli, iar ministrul interimar al Sănătății, Tatiana Zatic, a dezmințit decesul acestuia :

„Vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat marele scriitor Spiridon Vangheli, de aceea vă propun să păstrăm un minut de reculegere”, a spus Zenaida Greceanîi.

„Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vanghelie este viu, este transferat din secția Terapie Intensivă, este sub control”, a declarat câteva minute mai târziu ministrul interimar al Sănătății.

„Vă rog foarte mulți să fie sancționați aceia care răspândesc știri false”, a reacționat apoi deputata Zenaida Greceanîi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Site-ul pro-rus Sputnik.md este cel care a anunțat decesul scriitorului. Ulterior, a șters știrea și a titrat ”Greșeală de neiertat: Parlamentul l-a declarat mort pe Spiridon Vangheli deși e în viață”.

Momentul în care anunțul privind decesul scriitorului Spiridon Vangheli, de la minutul 55.15

Foto: Captură video Facebook/Parlamentul Republicii Moldova