Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Un milion de euro pentru două părculeţe cu 175 de coşuri şi 122 de bănci

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O aberaţie totală într-o comună din Brăila unde primarul a cheltuit 1 milion de euro ca să facă două părculeţe în care a montat 175 de coşuri şi 122 de bănci.

E vorba de comuna Stăncuţa din Brăila. Cele două părculeţe stau închise şi sunt invadate de buruieni. În ele, o imagine halucinantă: o pădure de coşuri de gunoi şi o plantaţie de bănci. Arată ca un depozit în aer liber.

Aşa zisele parcuri sunt de fapt o împrejmuire pe un teren viran unde s-au făcut câteva poteci de beton, pe marginea cărora au fost moontate sute de bănci şi pubele. Fiecare bancă are pubela ei, sunt bancă-pubelă-bancă-pubelă în şir, aşa, una lângă alta. Alte zeci de coşuri de gunoi sunt puse pe gardul de sârmă care înconjoară terenul viran.

Reporterii de la Pro TV, care au descoperit cazul, au calculat că, dacă pe fiecare bancă ar sta 3 persoane, într-un singur parc ar încăpea jumătate din populaţia comunei.

Oamenii nu intră aici pentru că-i închis şi pentru că nu văd rostul locului – nu-s copaci, nimic, doar bănci pe câmp.

Ca la nebuni. Imaginile sunt totale, trebuie să le vedeţi pe pagina noastră de FB.

Mai mult. Parcurile sunt în zona inundabilă. Primarul recunoaşte că, la nişte ploi mai zdravene, anul trecut, s-au inundat şi parcurile, şi vreo 24 de gospodării.

Nu era mai bun milionul ăla de euro pentru ceva lucrări de apărare? Măcar nişte şanţuri să fi făcut.

Există însă şi o explicaţie pentru toate: lucrările pentru construirea celor două parcuri au fost făcute de firme controlate de Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţului Brăila, condamnat recent la trei ani de închisoare în dosarul “Mită la PSD”.

 

foto: stirileprotv.ro