Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Un contabil din Suceava, reangajat la școala de unde a furat 170.000 de lei

Un contabil din județul Suceava, condamnat pentru că a furat 170.000 de lei din banii școlii unde lucra, a fost reangajat la vechiul loc de muncă. S-a întâmplat la Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din Pleșești, comuna Vulturești, scrie Monitorul de Suceava.

Contabilul a fost condamnat de Judecătoria Fălticeni la 2 ani de închisoare cu suspendare. În plus, el ar fi trebuit să achite despăgubiri de 169.262,24 lei părților civile, Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din Pleșești și Primăria comunei Vulturești. Bărbatul nu a restituit, însă, banii.

El a depus recent o cerere de revenire pe funcția pe care a lucrat până în anul 2012, aceea de contabil. Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Constantin Tomescu” Pleșești s-a reunit în ședință și a votat: 6 voturi pentru revenirea fostului contabil pe funcție, 3 voturi împotrivă.

Această decizie este scandaloasă a declarat pentru Monitorul de Suceava, Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

„Acest om nu poate să revină pe aceeași funcție, la același loc de muncă, în aceeași instituție de unde a furat, chiar dacă a primit pedeapsă cu suspendare. Nu s-a recuperat nici un prejudiciu. Ne surprinde cum au putut să voteze membrii consiliului de administrație al școlii revenirea acestuia pe funcție. Nu este corect. Probabil l-au votat oameni din vechea echipă, pe când Constantin Gabor era contabil. L-au votat oameni care îl susțin, prieteni… îmi este greu să cred. Nu este moral. Inspectoratul Școlar Județean Suceava va anula în cel mai scurt timp, la prima întâlnire a consiliului de administrație, decizia luată la şcoala din Pleșești. Acest contabil a furat din banii școlii, din banii de salarii, pe care nu i-a mai pus la loc. Nu mai poate să lucreze în această școală”, a mai spus Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct IȘJ Suceava.  

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.