Republica Fantastică România: Tren blocat de călători în Gara Baia Mare

Scandal mare, la finalul săptămânii trecute, în Gara Baia Mare. Un tren a fost blocat de călători, care s-au așezat pe șine și nu i-au permis plecarea.

Trenul care avea doar un vagon cu o capacitate de 80 de călători ar fi trebuit să preia 130 de pasageri, câte bilete fuseseră vândute.

Oamenii s-au așezat în fața trenului și nu au plecat până când responsabilii CFR au adus încă un vagon. Abia după circa 35 de minute trenul a putut pleca din stație fiind nevoie și de intervenția oamenilor legii. De remarcat totuși că, în loc să rezolve problema pe care singur a creat-o, CFR a chemat jandarmeria si politia.

CFR a căutat să explice că trenul are mai multe vagoane de regulă, doar că vineri unele “se aflau în revizie” și astfel se explică diferența dintre biletele vândute și locurile efective din tren, potrivit vasildale.ro, care oferă și înregistrări video cu întregul incident.

Nu este singura situație de acest gen, în care călătorii aleg să blocheze plecarea unui tren după ce descoperă că s-au vândut mai multe bilete decât locuri disponibile.

Pe 21 decembrie, mai mulți călători ai unui tren, care trebuia să plece din Gara de Nord din București, s-au așezat în fața locomotivei pentru a împiedica garnitura să se pună în mișcare.

Călătorii trenului Bucureşti Nord – Craiova (R 9003) au fost anunţaţi că CFR-ul nu va suplimenta garnitura, care era formată doar din locomotivă şi două vagoane, în condițiile în care cel puțin 30 de călători care cumpăraseră bilete rămăseseră în fara trenului, neavând loc nici măcar în picioare pe culoarele de trecere. CFR-ul a adus, în cele din urmă, un vagon suplimentar și a aplecat cu 100 de minute întârziere. Nici în decembrie nu au lipsit jandarmii și polițiștii, chemați să intervină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS