Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Scenă bizară în fiecare weekend la podul de la Feteşti, pe Autostrada Soarelui

Sunt cozi la staţia de taxare de la pod, numeroase maşini, uneori zeci de maşini, care se aşează la coadă pentru plata taxei de pod.

Asta e o bizarerie pentru că plata taxei se poate face de anul acesta fie la benzinăriile de pe autostradă, fie, cel mai simplu, prin SMS. Cum, în ţara asta, sunt mai multe telefoane mobile decât locuitori, te-ai aştepta să nu mai dea nimeni banii altfel decât prin SMS, nu?

De altfel, vă reamintim, varianta asta de plată a fost implementată după ce, ani de zile, se făceau cozi de kilometri întregi la staţia de taxare, în plin sezon, şi lumea protesta şi cerea ceva mai simplu.

Ei, iată că, deşi acum există ceva mai simplu, cozile tot n-au dispărut.

În weekend s-a dus presa buluc la pod la Feteşti să vadă minunea – românii care preferă să stea la coadă în loc să treacă precum vântul printre barierele ridicate.

Colegii de la TVR i-au intervievat pe unii dintre ei şi răspunsurile sunt epocale:

Încă o dată: plata taxei se poate face în 24 de ore de la trecerea pe la barieră.

Pentru plata prin SMS, se trimite la numărul 7577 un SMS cu numărul maşinii, legat şi cifra 1 dacă e vorba de un autoturism sau de un vehicul de până la 3,5 tone, cifra 2 dacă e vorba de un microbuz sau camion etc – nu mai zicem celelalte categorii pentru că pe acelea le conduc şoferi profesionişti şi ei au aflat deja cum se face.

Deci numărul maşinii şi cifra 1 pentru autoturism – şi primeşti un SMS de răspuns în care eşti întrebat dacă vrei să faci plata. Răspunzi DA şi primeşti confirmarea, tot prin SMS.

Şi nu mai stai la coadă!

Da, dar ajungi mort de oboseală la mare după atâta efort.