Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Primarul unei comune din Dolj pare hotărât să colecţioneze terenuri de fotbal pentru mica lui administraţie

Din banii publici, el a cumpărat gazon cât pentru 20 de terenuri!

n comuna Malu Mare din Dolj, guvernul României a pogorât ca prim minune în 2011, când modeştilor edili doljeni le-au fost oferite fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii mediului.

Îmbunătăţirea s-a concretizat în cumpărarea, de-a valma, în realitate sau doar pe hârtie, a tot soiul de lucruri pentru un teren din comună, care a fost botezat parc.

Astfel, din milionul de lei noi dat de guvern, 300 de mii de lei sunt cheltuiţi fără justificare, a constatat Curtea de Conturi în urma unei inspecţii.

Pe hârtie apar flori şi pomi care nu există în realitate, pavele şi borduri care nu sunt de găsit, cât şi alte lucruri trebuincioase parcului.

Cel mai interesant este ce s-a întâmplat cu gazonul.

Primarul a cumpărat 4 tone de sămânţă de gazon pentru părculeţul de 3.700 de metri pătraţi. Adică 4.000 de kile de sămânţă de iarbă.

De cât era nevoie?

De 39 de kilograme.

De fapt, primarul a cumpărat suficient gazon cât să acopere cu iarbă 20 de stadioane.

Primarul nu se consideră vinovat. De ce? Pentru că nu ştia de cât gazon e nevoie, de fapt. Deci, când a semnat contractul, a semnat ca primarul.

foto: digi24.ro