Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Primarul sectorului 3 a dat locuri de parcare pe linia de tramvai

Soluție inedită pentru criza locurilor de parcare din sectorul 3. Primarul Robert Negoiță a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai. 

Iar cetățenii, de bună credință, au plătit taxa anuală la primărie și au parcat pe linia de tramvai din strada Dristorului. Mai ales că linia pare dezafectată, întrucât nu au mai trecut tramvaie pe acolo de multă vreme. Însă primarul a omis un lucru: nu a cerut avizul STB, scrie Club Feroviar.

Linia respectivă face însă parte dintr-o buclă de întoarcere care este utilizată în situații de criză, cum s-a întâmplat acum două două săptămâni, când s-a produs o avarie la rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Iar tramvaiele nu au putut să întoarcă pe linia ocupată de mașini. 

Drept urmare, STB a cerut Primăriei Sectorului 3 să elibereze linia de tramvai.

”Societatea de Transport Bucureşti nu a avizat amenajarea parcărilor pe calea de rulare destinată circulaţiei tramvaielor de pe Strada Dristorului şi nici nu a fost consultată în această speţă. Bucla de pe Strada Dristorului este benefică, atât pentru devierea circulaţiei în mod operativ, în cazul unor evenimente de circulaţie, cât şi pentru executarea unor lucrări, cum a fost cea de remediere a unei avarii la reţeaua de termoficare din zona staţiei de tramvai Gheorghe Petraşcu. Având în vedere faptul că tronsonul respectiv de pe Strada Dristorului este utilizat pentru dirijarea operativă a tramvaielor în cazul producerii unor avarii sau a executării unor lucrări la calea de rulare pe Şoseaua Mihai Bravu sau Calea Dudeşti, dar şi pentru traseele plug-perie care asigură deszăpezirea reţelei de tramvaie, Societatea de Transport Bucureşti a notificat Primăria Sectorului 3 cu privire la acest aspect, pentru a dispune măsurile ce se impun, astfel încât STB SA să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime”, se precizează într-un răspuns al STB la solicitarea în acest sens făcută de Club Feroviar.

Sursa foto: Club Feroviar

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.