REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Pârtie de 5.000.000 EURO care nu poate fi folosită

Pârtia Cocoșul din Bistrița este amenajată la cea mai joasă altitudine din țară (punctul de plecare este la 676 de metri)și are cea mai ridicată izotermă dintre toate pârtiile din România – adică cea mai ridicată temperatură medie. Ținând cont de aceste condiții, aici zăpada se topeşte imediat ce se aşterne, iar anul acesta oamenii au schiat doar 8 zile şi 3 nopţi.

Faptul că în ultimii 3 ani pârtia a fost folosită doar 3 săptămâni, din cauză că a fost prea cald, ar trebui să dea de bănuit oricui, nu?

Primarul din Bistrița, devenit faimos pentru preocuparea legată de veverițe, a îndatorat orașul pe 20 de ani pentru construcția acestei pârtii.

Pârtia Cocoșul are şi instalaţie de iluminat nocturnă, dar aceasta funcţionează doar în timpul săptămânii până la ora 21. În week-end, după ora 16 nimeni nu mai are voie pe pista întunecată. Edilul declara anul trecut ca oamenii sunt liberi sâmbătă şi duminică şi se pot trezi dimineaţa special pentru schi.

“Scopul pentru care facem astfel de investiţii este să îmbunătăţim situaţia sănătăţii copiilor. Să le oferim ceva de secol XXI, pentru ca ei să fie îndemnaţi să îşi dorească să iasă şi să se mişte”, a explicat Ovidiu Crețu, primar Bistrița, pentru Știrile PRO TV.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS