Republica Fantastică România: O firmă din Cluj Napoca tipăreşte, leagă, vinde şi livrează culegeri de… fiţuici

De când facem rubrica asta la Deşteptarea am dat multe ştiri năucitoare despre ţara asta, dar ce difuzăm azi nu ne-am fi imaginat vreodată că se poate.

O firmă din Cluj Napoca a găsit o nişă de business la care nu s-a gândit nimeni până acum: tipăreşte, leagă, vinde şi livrează culegeri de… fiţuici.

Fiţuicile vin în mici volumaşe, cu preţuri înre 13 şi 17 leuţi, fără transport.

Autorul – sau, mai bine zis, antreprenorul – garantează că fiţuicile sunt actualizate în fiecare an – anul acesta, de exemplu, el vinde fiţuici “elaborate de către profesori de specialitate, conform cerințelor bacalaureatului 2015, ținând cont întocmai de matricea de corectare (edu.ro), atât în ce privește conținutul cât și structura.”

Fiţuica (4,5×8 cm) este, evident, caracterizată prin nevoie de spațiu redus. Memoratorul (9×13 cm) încape într-un buzunar, este mereu la îndemână, are caractere care sunt ușor de citit. Cartea (15×21 cm) elegantă are coperți tari, arată bine, este plăcut să o răsfoiești și să înveți din ea.

Sunt oferite culegeri de fiţuici pentru 17 materii diferite – printre care română, matematică, fizică, chimie, istorie şi, desigur, pentru că firma respectivă are sediul în Cluj Napoca, şi în maghiară.

Poţi primi şi o mostră gratuită, la cerere, ca să te convingi că totul e în regulă şi nu arunci banii pe fereastră la înşelat sistemul.

Cei care vor fițuică și la sport o primesc gratis. Dacă vin pe jos, în alergare până la Cluj.

“Fiţuicile oferite de noi conțin exact atâtea informații câte sunt absolut necesare pentru a trece cu bine de bacalaureat/examene/teze. Conspectele conțin esența subiectului fără a omite ceva important. Un volum conține peste 100 de pagini dactilografiate cu materiale elaborate.”

Se oferă discount pentru cumpărarea mai multor fiţuici o dată.

Poţi deveni chiar şi comisionar!

“Presupunând că cei 30 de colegi de clasă ai tăi vor să comande câte 4 fițuici, ceea ce însemnă 120 de exemplare, dacă faci o comandă colectivă, puteți economisi 360 RON (sau primești 30 de fițuici gratuit). Gândește-te, dacă te apuci să aprovizionezi întreaga școală, poți să te alegi chiar și cu câteva mii de lei!”

“La o comandă de peste 200 de lei primești un breloc, peste 600 de lei un tricou”.

“Filele fiţuicilor sunt fixate printr-un procedeu special de termocolaj, care asigură durabilitate și flexibilitate în același timp. Astfel, filele pot fi răsfoite rapid, pagina dorită poate fi scoasă fără pericolul de a se rupe, printr-o singură mișcare.”

E de 10 ani pe piaţă.

Avertizează pe fiţuici că folosirea lor în timpul examenelor este o fraudă şi că nu recomandă asta.