Confidenţialitate

Republica Fantastică România: La Pitești, trei scaune de toaletă într-o singură cabină | VIDEO

“Fără inovație, omenirea n-ar mai fi la fel. E important să îmbunătățești mereu, să iei o idee și s-o modernizezi, s-o adaptezi la noi și noi așteptări.

Și, cu acest principiu de aur în minte, proiectanții wc-urilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aripi Deschise” din Pitești au făcut un formidabil salt înainte în chestiunea progresului la budă: trei tronuri în aceeași cabină. Practic, economie la ziduri.

La Pitești, de la Sala Tronului s-a trecut la etapa superioară: Sala Tronurilor. Acest triumvirat al wc-urilor, așadar, a fost instalat la grădinița mai sus menționată în urma unor lucrări de renovare și reabilitare care au costat 1,2 milioane de lei – fără TVA.

La inaugurarea investiției cu trei wc-uri în aceeași cabină, primăria Pitești a transmis că “se asigură astfel desfășurarea în condiții mult mai bune a activităților educaționale și se deschide posibilitatea de a îmbogăți programul cu noi activități.”

De pildă, activitatea educațională a împărțirii echitabile a hârtiei igienice, pentru că la trei wc-uri n-a fost prevăzută decât o rolă de hârtie. Prietenul la nevoie se cunoaște.

Oricum, la Pitești, această inovație neașteptată în privința grupării wc-urilor câte trei nu este o întâmplare. În acest oraș a fost ctitorit cel mai scump wc public din România – și, probabil, și din Europa, că la restul lumii nu ne putem referi.

În schimbul a 400.000 de euro din fonduri publice, primăria a putut oferi piteștenilor care trăiesc sub presiune un wc cu etaj și lift – în limba engleză – și vase de inox cu senzori – iar pe jos, pavele de granit, să reziste la acțiunea factorilor externi.

Singura problemă la wc-ul galactic din Pitești e că rezolvă urgențe doar cu program: 8 dimineața – 8 seara. Nu există progres fără disciplină, dragi piteșteni, și fără autocontrol”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Piteşti