Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Drumul către două cimitire dintr-un sat din Gorj a fost asfaltat doar până la cel ortodox

Drumul care duce către cele două cimitire (ortodox și penticostal) din satul Văleni, comuna Plopşoru, judeţul Gorj, a fost asfaltat doar până în dreptul celui ortodox. Cealaltă porțiune de drum care duce până la cimitirul penticostal a fost lăsat de pământ. Este vorba de o porțiune de câteva zeci de metri.

Cele două cimitire sunt alăturate, iar localnicii s-au plâns de lipsa asfaltului pe o o bucată de drum, scrie Adevărul

Un consilier local a mers pe teren să vadă situația: „Am ridicat această problemă şi în Consiliul Local, dar domnul primar a menţionat că aşa a fost proiectul. Este vorba de o porțiune de 30-40 de metri şi nu se poate face un asemenea abuz. Cimitirele sunt lipite. Le desparte doar un gard. A asfaltat până la limita dintre ele. Acolo s-a oprit. Cred că mai e nevoie să mai asfalteze o porţiune de doar 40 de metri. Până unde ar fi trebuit să asfalteze se şi termină uliţa respectivă şi se vede clar că a făcut rău intenţionat ceea ce a făcut“. 

Mai mult decât atât, consilierul local Dan Pop a constatat că asfaltul este de proastă calitate: „Asfaltul este de toată jena. A ieșit iarba prin el. S-a degradat. Am făcut o sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcţii şi încă nu am primit un răspuns oficial din partea lor“. 

În schimb,  Petre Grigorie (PSD), primarul comunei Plopşoru, susţine că proiectul a fost întocmit pentru suprafaţa care a fost asfaltată şi că restul nu figurează ca drum public, astfel că nu poate să investească:  

„Când a fost făcut proiectul şi drumul a fost trecut la domeniul public, în urmă cu câţiva ani, nu exista cimitirul penticostal acolo. E vorba de zece metri. Nu am văzut atâta răutate în viaţa mea. Am făcut drumul cât este în proiect. Dacă la terminarea investiţiei este posibil să suplimentăm cumva, o să vedem la momentul respectiv. Nu poţi să investeşti să cheltuieşti pentru un obiectiv care nu este trecut în domeniul public. Constructorul realizează atât cât are în proiect şi este drum public. Dincolo este drum agricol care trece pe moşia lui Tătărăscu. Nu este drum clasificat. Ca să se poată investi, un drum trebuie clasificat în domeniul public şi asta se face prin Hotărâre de guvern. Cine plăteşte diferenţa?  Nu am nimic cu ei, deşi eu sunt ortodox. Sunt tot creştini. Facem cumva şi o să le facem drumul în viitor“. 

Sursa foto: Facebook/Dan Pop

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.