Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Consilierii județeni din Ilfov au luat lecții de combatere a corupției într-un hotel de lux pe Valea Prahovei

La începutul lunii trecute, cei 20 de consilieri județeni din Ilfov au mers un weekend la Sinaia  să afle toate secretele combaterii corupției în sectorul public. Pentru fiecare participant, CJ Ilfov a plătit 3400 de lei, din care doar cazarea și masa au fost 2300 de lei, adică în jur de 230 de euro pe zi, scrie Buletin de București.

Cursul s-a chemat “Combaterea corupției în sectorul public. Etica. Regimul incompatibilităților și transparența decizională”.

Iar firma care a câștigat contractul pentru acest weekend de instruire la Sinaia a avut nevoie doar de 7 minute pentru a-l obține în SEAP.

Conform anunțului din SEAP, din cele 3 zile petrecute la Hotelul Internațional din Sinaia, doar o zi și jumătate au fost dedicate studiului iar toți participanții au primit diplome care atestă că au fost acolo.

Cursul de combaterea a corupției a avut loc la nici trei luni de când consilierii județeni din Ilfov au stat aproape o săptămână la un curs organizat într-un hotel de lux din Poiana Brașov. Atunci au învățat să comunice mai bine cu contribuabilii.

Relația CJ Ilfov cu firma respectivă, OK Service Corporation, este un mai veche. În trei ani, au fost încheiate 9 contracte în valoarea de peste 540.000 de lei. Unele cursuri au fost cumpărate anul trecut, când țara era în stare de urgență.

Cel mai recent contract a fost atribuit pe 8 iunie, când firma respectivă a câștigat în doar două minute pe SEAP organizarea unui seminar la sediul CJ Ilfov, care se cheamă “Drumul către un județ SMART”. Este vorba, potrivit unui comunicat de presă al CJ Ilfov, de o întâlnire de networking între mediul de afaceri și autoritățile locale. 

Sursa foto: www.internationalsinaia.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.