Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Cea mai scumpă toaletă din România s-a stricat la trei luni de la inaugurare

Probleme pentru cea mai scumpă toaletă din România, cea de 400.000 de mii de euro de la Pitești, inaugurată la sfârșitul lunii martie. Pereții acesteia au început să crape la circa trei luni de la acel moment. Situația a fost semnalată de presa locală la începutul lunii iulie.

Imediat, primăria a reacționat și a spus că a fost vorba de un act de vandalism. Mai exact, cineva a umblat la aspersoarele din apropierea toaletei publice, a anuțat Primăria Pitești. 

“Analizând situația apărută, rezultă că aceasta a fost cauzată de rotirea și îndreptarea greșită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigație din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopții. Acestea au stropit toată noaptea pereții interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidități a pereților de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri și fisuri.”, se arată într-un răspuns al primăriei trimis publicației Argeșul Online.

De asemenea, primăria a anunțat că totul a fost surprins de camerele de supraveghere și cei vinovați vor fi identificați. Între timp, crăpăturile au fost reparate, dar vandalii nu au fost găsiți.

Pe de altă parte, un cititor al aceleiași publicații, de profesie inginer constructor contrazice primăria

„Stimați domni, sunt inginer constructor la nivel de consultanţă. Vă rog să nu promovaţi ideea vandalismului, fiindca este una eronată. Ceea ce vor alţii să pară un act de vandalism este de fapt o eroare de execuţie.

Peretele exterior trebuia impermeabilizat prin diverse metode specifice, pentru a evita asemenea posibile degradări în timp. Mi se pare strigător la cer ca verificatorul de proiect, la sumele alocate, să nu vadă acest lucru. Mai mult decât atât, dirigintele trebuia să fie vigilent şi, în baza experienţei profesionale, să sesizeze acest neajuns!”

Sursa foto: Argeșul Online

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.