Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Canalizare doar la casele cu numere impare, pe un bulevard din Craiova

Canalizarea nu a ajuns la toate casele de pe un bulevard din Craiova la finalul modernizării acestuia. Este vorba de bulevardul Carpenului din cartierul craiovean Bariera Vâlcii care a fost modernizat în urmă cu patru ani, scrie Gazeta de Sud

Atunci, Compania de Apă Oltenia a introdus canalizarea, dar numai pe partea cu numere impare. Locuitorii de pe cealaltă parte drumului folosesc haznale. 

„Când s-a făcut strada, pe mijloc s-a făcut canalizarea stradală. În privinţa caselor au băgat canalizare doar pe partea cu numere impare şi pe partea cu numere pare nu s-a băgat canalizare. Au băgat canalul pe mijlocul bulevardului şi acolo au băgat tot. Pe partea noastră nu este canalizarea menajeră. S-a asfaltat, dar canalizare…. au băgat atâţia bani şi vin să spargă iar ca să bage canal şi pe partea noastră. Cu ani în urmă au venit de la Compania de Apă şi ne-au promis şi canalizare, dar nu au ajuns nici până în ziua de azi. Eu i-am zis atunci, când venea pe şantier, primarului. El a spus că nu este problemă dacă vin cu canalizarea după ce se asfaltează că vin cu ea pe trotuar şi au lăsat mult spaţiu verde şi este puţin de spart. Nu strică strada.”, spune un localnic de pe bulevardul Carpenului din cartierul Bariera Vâlcii.

Lucrarea de pe Carpenului s-a făcut prin acordul-cadru de modernizare, atribuit în iulie 2018 societăţilor Erpia SA și Construcții Erbașu SA. Modernizarea bulevardului a costat 16,9 milioane de lei.

Operatorul regional de apă şi canal, CAO, spune că strada Carpenului este prinsă în proiectul de extindere a canalizării, proiect aflat în curs de derulare.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

Sursa foto: gds.ro  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.