Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Bebeluşi care stau cu rândul în incubator, deşi în depozitul spitalului sunt 6 incubatoare noi

În Râmnicu-Vâlcea Maternitatea mai are numai un incubator funcțional pentru nou- născuți, în timp ce în depozitul Spitalului Județean stau împachetate 6 incubatoare noi.

Cele şase incubatoare au fost achiziţionate în cadrul proiectului european de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Acest proiect se referă însă la reabilitarea doar a uneia dintre cele 4 clădiri ale Spitalului. Clădirile sunt separate, la adrese separate, chiar dacă secţiile sunt ale aceluiaşi spital. Maternitatea, de exemplu, e la altă adresă.

Incubatoarele au fost cumpărate, așadar, pentru Pediatrie, care se află în clădirea care încă e în renovare.

La Pediatrie nu pot fi folosite acum, iar la Maternitate nu pot fi duse, pentru că asta ar încălca condiţiile proiectului european, care prevede precis pentru ce se cheltuiesc banii – aproape 20 de milioane de euro. Dacă aceste condiţii nu se respectă, banii trebuie daţi înapoi.

Banii au fost primiţi prin Agenţia de Dezvoltare Regională de la Craiova. Consiliul Judeţean, care administrează spitalul, a făcut o solicitare la Agenţie ca să permită folosirea incubatoarelor la Maternitate, dacă tot stau împachetate iar Maternitatea nu mai are decât unul, dar Agenţia a respins cererea.

În timp ce hârtiile circulă între nişte instituţii din România, circulă şi nou-născuţii, care fac cu rândul la incubator.

foto: adevarul.ro