Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Primăria Botoșani a dat 1 milion de lei echipei locale de handbal, care nu a câștigat niciun meci în campionatul trecut

Primăria Botoşani a decis să ofere un milion de lei unei echipe de handbal care a retrogradat şi nu a câştigat niciun meci în ediţia trecută de campionat. Cei mai nemulțumiți au fost cei de la FC Botoşani, club care joacă în prima ligă de fotbal. 

Decizia a fost luată de o comisie formată din consilieri locali şi angajaţi ai Primăriei, scrie Botoșăneanul. Şapte cluburi au cerut fonduri nerambursabile de la Primărie. Printre acestea şi echipa de handbal CS Magnum Botoşani, clubul de fotbal FC Botoşani, dar şi alte cluburi de atletism, fotbal şi baseball.  

”S-a ţinut cont de ramurile sportive care aduc un anumit grad de notorietate şi au performanţe în desfăşurarea activităţii lor. Criteriile de punctaj sunt luate din lege şi stabilite prin HCL”, spun reprezentanţii Primăriei. 

Drept urmare, toată finanţarea a ajuns la clubul de handbal CS Magnum, deși a retrogradat din Liga Zimbrilor şi nu a reuşit să câştige niciun meci. Un singur membru al comisiei s-a opus şi a propus ca banii să meargă mai degrabă la FC Botoşani, un club care a făcut performanţă în liga I. Mai precis a reuşit să se califice de doi ani la rând în play-off şi a avut şi participări în campaniile de calificare pentru Cupele Europene. 

Mai mult, patronul echipei, omul de afaceri Valeriu Iftime, a cerut intervenţia DNA-ului și a depus deja contestaţie la această distribuire a banilor.

Sursa foto: botoșăneanul.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.