Confidenţialitate

Reprezentanții părinților vor noi metode pentru a încuraja personalul didactic să se vaccineze | AUDIO

Propunerea ministrului Sănătății ca părinții să se intereseze ce profesori sunt sau nu vaccinați nu aduce nimic bun, ci ar crea conflicte, consideră președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Acesta a spus la Europa FM că trebuie folosite alte metode pentru a încuraja vaccinarea personalului din unitățile de învățământ.

”O să creăm niște dispune, un război civil, cu ghilimelele de rigoare, la nivelul unităților de învățământ. Dacă am merge în această cheie, care ar putea fi corectă până la un anumit punct, vă întreb – ce s-ar putea întâmpla dacă profesorii, la rândul lor, ar întreba, atunci când intră părinții în școală dacă sunt vaccinați sau nu sau dacă copiii care au vârsta de vaccinare dacă provin dintr-o familie care este vaccinată. Am crea puternice contradicții la nivel societal. Scopul nostru este să încurajăm aceste campanii de vaccinare, ne-creînd obligativitatea, rugând direcțiile de sănătate publică să aibă aceste discuții cu profesorii, cu părinții, cu copiii și fiecare familie să decidă în cunoștință de cauză.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Iulian Cristache a făcut un apel către toți părinții care au încă rețineri în a-și vaccina copiii anti-COVID.

”Dacă noi nu vrem să ne vaccinăm copiii, și aici îi înțeleg pe acei părinți care au temeri, pentru că este vorba de timp ca să demonstreze că acest vaccin nu are niște repercusiuni pe o perioadă imediat următoare, atunci noi adulții, cei care avem peste 30-40 de ani, 50 de ani, haideți să fim responsabili, să ne vaccinăm cu toții, fie că suntem doctori, ingineri, pălmași, orice altă categorie socio-profesională, să venim în sprijinul societății și atunci nu ar mai fi nici o problemă cu acești copii să meargă către școli.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus, aseară, într-o emisiune televizată, că părinții ar trebui să ceară și să aibă acces la o situație referitoare la profesorii vaccinați și cei care nu s-au vaccinat, pentru a ști ce dascăli sunt imunizați dintre cei care le predau copiilor lor.