Confidenţialitate

Reprezentanții IMM spun că se primesc prea puține fonduri prin PNRR pentru sectorul lor | AUDIO

Întreprinderile mici și mijlocii din România primesc prea puține fonduri prin Programul național de Redresare și Reziliență în comparația cu nevoia de finanțare, atrage atenția Consiliul Naţional al IMM-urilor. Astfel, nu se va putea face reforma acestui sector.

Președintele Consiliului, Florin Jianu, atrage atenția că înșiși autorii PNRR a identificat o nevoie de 5 miliarde de euro pentru revenirea după pandemie a întreprinderilor mici și mijlocii însă au bugetat de 5 ori mai puțin:

”Valoarea totală a măsurilor de dezvoltare, susținere a sectorului IMM se situează cu mult sub nevoia identificată chiar de autorii PNRR, la pagina 582, în PNRR se menționează nevoia de finanțare de 5,1 miliarde de euro pentru sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, nu înțelegem atunci de ce alocarea este de 1,3 miliarde de euro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din partea patronatelor din turism, Dragoș Anastasiu arată că prin Programul național de Redresare și Reziliență vor fi alocate 200 milioane de euro atât turismului, cât și sectorului cultural.

În plus, acest plan nu sunt prevăzuți bani pentru profesionalizarea forței de muncă, ceea ce ar fi principala nevoie a afacerilor din turism din acest moment, spune Dragoș Anastasiu:

”Nevoia este stringentă, a fost o problemă și înainte de pandemie, în ceea ce privește forța de muncă, iar acum când ne confruntăm cu ceea ce se cheamă revenge tourism, lumea vrea să se ducă și la restaurant, lumea vrea să plece și în concediu, în special în România. Nu mai găsim oameni deloc. În momentul de față, situația este dramatică, probabil mai grea decât era înainte de pandemie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.