Confidenţialitate

REPORTAJ Europa FM: Zeci de băieți din Focșani au fost tunși gratis de frizerii din armată și au primit ghiozdane cu rechizite | AUDIO

Curtea Brigăzii 282 „Infanterie Blindată Unirea Principatelor Focșani” a fost, pentru 2 zile, frizerie. Zeci de băieți din Focșani au fost tunși gratis de frizerii din armată și, în plus, au primit și ghiozdane pline cu rechizite. E o tradiție pentru militarii focșăneni să dea o mână de ajutor copiilor la început de an școlar, reluată după 2 ani de pandemie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Militarii Garnizoanei Focșani, alături de Fundația Militară Sfântul Proroc Ilie și biserica având același nume au pus mână de la mână și au cumpărat ghiozdane pline cu tot ce îi trebuie unui elev silitor într-un an de școală.

În plus, băieții s-au ales și cu o tunsoare. Timp de două zile, copiii au fost așteptați în cortul special amenajat în curtea Brigăzii 282 „Infanterie Blindată Unirea Principatelor”, unde frizerii din armată i-au tuns pe băieți așa cum au vrut. Băieții știau clar ce fel vor să fie tunși.

Sursa foto: Europa FM / Claudia Toader

Frizerii au făcut tot ce le-a stat în putere ca să-i mulțumească pe copii. Mulțumiți au fost însă și părinții, pe care gestul militarilor i-a scutit de o cheltuială.

„E prima dată când am venit. Am auzit de această campanie și am profitat. Și pentru copii este bine, dar și pentru părinți”, a spus o mămică.

Tradiția prin care militarii le oferă copiilor tunsori și rechizite înainte să înceapă un nou an școlar a fost întreruptă de pandemie timp de 2 ani. În cele două zile, zeci de copii s-au ales cu tunsori sau cu ghiozdane pline.

Sursa foto: Europa FM / Claudia Toader

Citește și: Avocatul Poporului, despre admiterea separată la colegii: „Discriminează copiii din familiile fără posibilități financiare, încurajează abandonul școlar” | AUDIO