Confidenţialitate

Reportaj: Cum a decurs prima probă la evaluarea națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Părinții, mai emoționați decât elevii | AUDIO

Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut marți prima probă a evaluării naționale, cea la Limba Română. Fără prea mari emoții, tinerii spun că subiectele au fost ușoare, iar unii speră la chiar la note mari. Mai emoționați s-au declarat, în schimb, părinții.

Cu zâmbetul pe buze, asa au ieșit cei mai multi dintre elevii de clasa a VIII-a, de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Sectorul 5, după cele două ore de examen la Limba română.

Vizibil relaxați și bine dispuși, aceștia declaraă, fără sa stea prea mult pe gânduri, că subiectele au fost ușoare:

„Foarte bine”, „super ușor”, „mi s-a părut destul de ușor anul acesta față de anii trecuți”, „am învățat foarte mult chiar și a fost foarte ușor față de testele de antrenament”, ne-au spus elevii după ce au susținut proba la Limba română.

Foarte puțini spun că au avut emoții. Mulți dintre ei speră chiar la note mari:

„La 8-8.50”, „între 8 și 8.50 dacă nu chiar mai bine”, „8.50-9”, „cred că un 8, 7.50-8”, ne-au mărturisit absolvenții clasei a VIII-a cu care am stat de vorbă.

Mai emoționați au fost zecile de părinți care ii așteptau pe adolescenți în fata liceului Dimitrie Bolintineanu din Sectorul 5:

„A avut emoții și eu le-am avut mai mare decât el”, ne-a spus mama unui elev.

„Și eu am emoții pentru ea, sper să reușească să ia notă mare pentru că s-a pregătit foarte mult, de doi ani muncește”, mărturisește o altă mamă, venită să-și susțină fata.

Printre altele, subiectele la română au constat într-un text din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran, iar la punctul 2, un text din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea.

De asemenea, elevii au avut de compus un text de minimum 150 de cuvinte în care să prezinte cea mai frumoasă întâmplare dintr-o vacanță ipotetică, din care tocmai s-au întors.

Pe absolvenții de clasa a 8 a îi așteaptă acum proba la matematica, care va avea loc joi, 16 iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.