Confidenţialitate

Replică a unui autobuz supraetajat, produs la începutul secolului XX, va fi realizată la Arad. Vehiculul va fi pus în circulație exclusiv pentru turism cultural | AUDIO

O replică a unui autobuz supraetajat, produs la începutul secolului trecut, ar urma să fie realizată la Arad. Vehiculul va avea motorizare electrică și va fi pus în circulaţie pe un traseu turistic din municipiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autobuzul supraetajat a fost produs la începutul secolului XX, în prima fabrică de automobile şi motoare de pe actualul teritoriu al României, Westinghouse – MARTA, care funcționa în Arad.

Viceprimarul Aradului, Ilie Cheșa, care a anunțat inițial proiectul, spune că autoritățile își doresc să reconstruiască acest autobuz, care va fi omologat şi pus în circulaţie pe străzile din municipiu pe un circuit ghidat prin care să poată fi promovate istoria şi cultura Aradului.

Directorul HUB mARTA, Ovidiu Balint, spune că vehiculul va avea motorizare electrică și va fi folosit exclusiv pentru turism cultural.

Clădirea în care a funcţionat fabrica MARTA este monument istoric şi a intrat în proprietatea municipiului Arad la finalul anului 2021.

Sursa foto: Facebook / Ilie Cheșa

Citește și: Numărul zborurilor nocturne pe Aeroportul din Cluj a scăzut de trei ori în ultimele 6 luni, după un demers comun intitulat „Nu ne mai zburați somnul” | AUDIO