Confidenţialitate

Replică a Capelei Sixtine, în Mexic

Mexicanii nu mai trebuie să treacă Oceanul pentru a vizita Capela Sixtină. În capitala țării a fost inaugurată o replică în mărime natură a celebrului lăcaș de la Vatican.

A fost nevoie de doi ani și de o armată de arhitecți, ingenieri, fotografi, sculptori și scenografi mexicani care să redea una dintre cele mai cunoscute comori artistice ale Renașterii.

 

Capela Sixtină în varianta mexicană a fost instalată în apropierea Monumentului Revoluției din centrul orașului Ciudad de Mexico. Are 22 de metri înălțime, 67 metri lungime și 28 de metri lățime și ocupă o suprafață de puțin peste 500 metri pătrați. În interior, vizitatorii pot vedea o expoziție audiovizuală care ilustrează istoria Capelei Sixtine.

Până la sfârșitul lunii iunie, locuitorii capitalei o vor putea vizita gratuit. Planul este ca în următorii trei ani, această replică a Capelei să fie transportată în toată țara. Se estimează că va fi vizitată de 52 de milioane de persoane, care nu mai vor fi nevoite să călătorească până în Italia pentru o admira.

Capela palatului papal de la Vatican a fost construită între anii 1472 și 1483. Este celebră datorită picturilor murale ale lui Michelangelo.