Confidenţialitate

Rep. Moldova: Mobilizare totală a Armatei pentru înlăturarea efectelor ninsorilor masive

În Republica Moldova, președintele Igor Dodon a dispus mobilizarea totală a Armatei pentru înlăturarea efectelor ninsorilor masive din ultimele zile.
Comisia pentru situații excepționale a anunțat vineri dimineață că 220 localități din sudul și centrul țării nu au energie electrică.

200 de mașini, în care se aflau 400 de persoane au rămas blocate în nămeți, însă autoritățile au reușit să le salveze.

La postul de televiziune Publika, premierul Pavel Filip a făcut apel la populația din zonele afectate de ninsori și viscol să nu iasă din case.

joi seră, la Chișinău, capitala țării, a fost declarată stare de urgență. Transportul public este blocat, iar zeci de persoane au ajuns la spital.

Comisia pentru situații excepționale a declarat ziua de sâmbătă lucrătoare, timp în care echipele serviciilor municipale urmează să intervină la înlăturarea consecințelor.

În restul țării, nu a fost încă decretată starea de urgență, dar președințele a discutat despre această posibilitate cu premierul, după cum a declarat vineri dimineță la Publika TV, șeful guvernului Pavel Filip.

Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor a anunțat inchiderea temporară a mai multor drumuri naționale.

Iar Poliția de Frontieră, avertizează că la aeroportul din Chișinău nu se face înregistrarea pasagerilor.

Totodată, anunță autioritățile vamale de peste Prut, la vama Leușeni-Albița, partea română nu permite traversarea mijloacelor de transport care nu sunt echipate corespunzător.