Renate Weber a fost validată în Parlament pentru funcţia de Avocat al Poporului

Renate Weber a fost validată, miercuri, în Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a candida din partea PSD-ALDE la funcția de Avocat al Poporului. De asemenea, Peter Eckstein-Kovacs şi Cătălin Voinea Mic au fost validați de comisii pentru funcția de Avocat al Poporului.

Comisiile Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au votat, miercuri, validarea celor trei candidați pentru funcția de Avocat al Poporului: Renate Weber, susținută de coaliția PSD-ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de PNL, USR şi UDMR şi Cătălin Voinea Mic, susținut de PMP.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii nu o vor susține pe Renate Weber pentru funcția Avocatul Poporului fiindcă, la europarlamentarele din 26 mai a fost invalidată, prin votul cetățenilor.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va supune votului, miercuri, de la ora 14:00, numirea unui nou Avocat al Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat.

Premierul și liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, anunțase anterior că propunerea pentru acest post aparține celor de la ALDE.

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunță că mandatul său în funcția de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS