Confidenţialitate

Remanierea ministrului Energiei, cerută din nou de PSD. Tudose: ”Mare parte din haos i se datorează!”. Cum răspunde PNL

Social democrații cer din nou remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, îi impută lui Popescu faptul că măsurile pe care le-a luat pentru a gestiona prețurile uriașe din energie nu au rezultatele scontate.

„Eu îmi mențin opinia că o mare parte din haosul de astăzi i se datorează. El a avut o strategie, eu nu contest că fiecare om poate să aibă o idee, el a aplicat ideea lui, rezultatele nu sunt cele scontate. Punctul meu de vedere l-am m-ai spus, se impunea (remanierea).”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealaltă parte, liberalii spun că activitatea ministrului Energiei este evaluată, iar remanierea lui este atributul premierului Nicolae Ciucă. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL:

„Ne-am obișnuit deja cu solicitarea domnului Tudose, nu e prima oară când o face. Activitatea domnului Virgil Popescu este cu siguranță evaluată dar haide să așteptăm poziția și punctul de vedere al primului ministru în ceea ce privește evaluarea tuturor miniștrilor care fac parte din echipa guvernamentală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marți, liberalii au anunțat suprataxarea intermediarilor din piața energiei. O ordonanță de urgență în acest sens va fi prezentată miercuri, în ședința de guvern.

Anterior, și social democrații au anunțat că au mai multe măsuri pentru a elimina prețurile mari la energie. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL:

„Acolo sunt lucuri pe care noi liberali le-am considerat a fi oportune și bine de continuat în sensul menținerii plafonării. Ținem foarte mult la prețurile care ar trebui să fie fixate să continue la aceeași valoare ca și cele de până acum. Există un principiu pe baza căruia ar trebui să fie o taxare a tuturor intermediarilor de pe piața de energie pentru că, dacă din punct de vedere legal nu sunt probleme, din punct de vedere al moralității e absolut normal ca acest efort să fi susținut de întreg lanțul de producători, intermediari și bineînțeles consumatori deci există un acord și pe acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: PSD anunță că vrea să crească pensiile și salariul minim pe economie. PNL: „Nu am discutat deocamdată în coaliție, să vină cu un calcul bugetar”