Relu Fenechiu, acuzat de trafic de influență și spălare de bani într-un nou dosar

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este urmărit penal de procurorii DNA într-un nou dosar. El este acuzat de trafic de influență și spălare de bani într-un dosar în care ar fi intervenit la Ionuț Krech, fost şef IT în Ministerul Justiției, pentru a facilita obținerea de fonduri europene pentru o anumită firmă.

Mai exact, Relu Fenechiu ar fi primit, pe vremea când era deputat, 620.000 de euro de la o firmă de software care voia să obțină contracte cu statul.

Relu Fenechiu  este deja condamnat la închisoare în dosarul ”Transformatorul”.

 

Procurorii DNA Ploiești susțin că în perioada 2012 – 2014, Relu Fenechiu ar fi cerut și primit de la firma IT 15% din valoarea unui contract promovat de Ministerul Justiției, în valoare de 14.700.000 de lei fără TVA. Un alt contract era promovat de o firmă farmaceutică, unde acționar majoritar este Ministerul Sănătății. Acest contract avea o valoare de 1.800.000 de euro.

Comisionul încasat de Relu Fenechiu era pentru sprijinul promis firmei şi ar fi primit banii după câştigarea proiectelor.

 

”Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la funcţionari din Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment. Pentru acest «ajutor», suspectul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro”, anunţă DNA.

 

Relu Fenechiu a fost adus la DNA Ploieşti de la Penitenciarul Vaslui, unde este închis în urma condamnării la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul.

 

La DNA Ploieşti a ajuns şi Ionuț Krech, un fost director IT din Ministerul Justiţiei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS