Relaxare în mijlocul naturii la Moeciu

Mai sunt doar câteva zile în care ne putem caza cu mai puțini bani la pensiuni, în cadrul programului ”Vacanțe la țară”. Așa că putem profita de această perioadă scurtă care ne-a mai rămas pentru a evada în mijlocul naturii.

 

Unul dintre locurile în care te poți relaxa este Moeciu. Nu e departe de principalele obiective turistice din zonă precum Castelul Bran, dar, spre deosebire de stațiunea Bran, la Moeciu te bucuri de multă liniște.

 

În perioada aceasta, te bucuri nu doar de liniște, ci și de peisaje minunate. La care trebuie să-i adăugăm și pe oamenii primitori. Proprietarii pensiunilor știu cum să-și aștepte oaspeții. Sunt case în care se mai servește, ca pe vremuri, o dulceață de cireșe amare cu un pahar cu apă sau există un adevărat ritual al servirii ceaiului. Sunt și multe unități de cazare în care latura tradițională nu mai e atât de prezentă.

 

La Moeciu, se pot face drumeții și plimbări lungi pe dealurile împădurite ce încojoară localitatea. Iarna – pentru că se apropie sezonul alb – aceste dealuri se transformă în locuri numai bune de dat cu sania. Tot iarna, turiștii se pot plimba cu sănii trase de cai. În orice sezon, se poate merge la unul dintre centrele de echitație din zonă, așa cum este cel de la Rîșnov.

 

Pe de altă parte, te poți caza la Moeciu, dar poți vizita atracțiile turistice din zonă: Castelul Bran, dar nu uităm de Cetatea Rîșnov, Culoarul Rucăr-Bran, Cheile Grădiștei sau Peștera Dâmbovicioara.

Articole Similare