Reguli de conduită şi numere de telefon, în ghidul MAE pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Ministerul Afacerilor Externe a întocmit Ghidul pentru Jocurile Olimpice de iarnă, care conţine reguli de conduită în parcul olimpic şi numere de telefon pentru urgenţe consulare pot fi accesate online.

Competiţia se desfăşoară,  între 9 şi 25 februarie, în oraşul sud-coreean PyeongChang, nu departe de graniţa cu Nordul comunist.

Ghidul include o serie de aspecte practice, deosebit de importante pentru buna desfăşurare a călătoriei în Republica Coreea, precum şi o serie de norme de conduită impuse în incinta Parcului Olimpic, potrivit MAE.

Cetăţenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada călătoriei în străinătate consultând “Ghidul pentru Jocurile Olimpice de iarnă” postat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”, secţiunea “Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro), precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit pe pagina de web a MAE), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care aceştia se află.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS