Reguli controversate la prefectura Târgu Jiu: Fără blugi tăiați sau ținute provocatoare

La Târgu-Jiu, prefectul a impus, printr-un ordin, mai multe reguli, considerate controversate, pentru persoanele care intră in instituțiile publice.

Cetățenii care poartă blugi tăiați sau haine murdare, ținute provocatoare sau tricouri cu mesaje, nu mai pot avea acces în Prefectură.

De asemenea, cetățenilor este interzisă filmarea angajaților din Prefectura Gorj și Consiliul Județean- după cum transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

De luni, săptămâna viitoare, va intra în vigoare acest regulament care prevede că dacă – cităm – un cetețean poartă îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, sloganuri sau haine murdare și sfîșiate, nu mai poate intra în Prefectura Gorj, în Consiliul judetean sau alte instituții care functioneaza în Palatul Administrativ.

Un alt articol controversat prevede ca dacă un funcționar nu își dă acordul pentru ca un cetățean să intre în instituției , atunci accesul acestuia nu este permis.

Același document are un capitol întreg si pentru jurnaliști, care nu mai pot intra în instituții decât dacă sunt așteptați de un angajat, nu au voie să filmeze decât în prezența acestuia si doar în spațiile impuse.

Ordinul a stârnit reacții din partea organizațiilor de presă și ale societății civile și va fi atacat în instanță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS