Confidenţialitate

Regulamentul Camerei Deputaților va fi modificat după scandalul provocat de Simion. Cîțu: Când îi lași liberi pe astfel de oameni, devin din ce în ce mai agresivi | AUDIO

Regulamentul Camerei Deputaților urmează să fie modificat în urma comportamentului agresiv pe care l-a avut liderul AUR George Simion la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. Noile prevederi vor sancționa mai aspru parlamentarii scandalagii.

Deputații juriști au propus introducerea mai multor sancțiuni în regulamentul Camerei împotriva deputaților agresivi. Printre acestea, se numără tăierea la jumătate a indemnizației pentru o perioadă de șase luni, restricționarea dreptului de a lua cuvântul în plen și posibilitatea ca deputatul violent să fie evacuat din sală de către angajații Camerei.

De asemenea, sancțiunile se vor răsfrânge și asupra grupului parlamentar din care respectivul deputat face parte. Pe lângă comportamentul violent, vor fi sancționate și transmisiunile în direct pe Facebook din ședințele cu ușile închise, precum și afișarea de bannere în sala de plen sau în comisii. Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Florin Cîțu, au cerut sancțiuni cât mai dure în urma comportamentului agresiv al lui George Simion.

„E inadmisibil când se adresează cineva la microfon să fie bruscat sau… Totuși, vorbim de Parlamentul României, vorbim de România membră a Uniunii Europene”, a spus Marcel Ciolacu.

„Am permis atunci când USR și AUR l-au agresat pe Florin Roman și am trecut peste acel eveniment și nu s-a întâmplat nimic. Când îi lași liberi așa pe astfel de oameni, ei vor fi din ce în ce mai agresivi”, a spus Florin Cîțu.

Liberalii și social-democrații ar fi dorit introducerea unor sancțiuni și mai dure, inclusiv excluderea celor violenți de la lucrările Parlamentului, dar există decizii ale Curții Constituționale care interzic acest lucru.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Scandal în timp ce Virgil Popescu își susținea discursul. Simion: „Ești un hoț, hoțule!” / Popescu: „Ești un prost!” | VIDEO

Autor: Cristian Citre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.