Confidenţialitate

Regretatul Ştefan Bănică, omagiat la 25 de ani de la moarte

Un program dedicat memoriei lui Ştefan Bănică va fi difuzat de TVR 2, miercuri, când se împlinesc 25 de la moartea actorului şi cântăreţului.

Concepută şi realizată de fiul său, Ştefan Bănică Jr pentru televiziunea publică în 1995, la o lună de la decesul seniorului, emisiunea-omagiu va fi difuzată de TVR 2, de la ora 17 și 35 de minute.

„De-a râsu’, plânsu’” cuprinde momente memorabile ce poartă amprenta inconfundabilă a lui Ştefan Bănică, dar şi fragmente din interviuri cu personalitaţi care au lucrat cu el de-a lungul timpului, între care regizorii Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie şi actriţa Stela Popescu.

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influenţat în alegerea profesiei. Apoi am învăţat şi am «furat», aşa cum se spune în meseria noastră, tot ce ţine de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni şi pentru viaţă. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, după ce a plecat dintre noi, generaţiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalţi să se bucure încă o dată văzându-l şi ascultându-l”, a transmis Ştefan Bănică Jr. într-un comunicat.