Confidenţialitate

Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron, a denunțat avertismentele ignorate cu privire la siguranța submersibilului turistic | AUDIO

Reacții după ce autoritățile americane au anunțat că submersibilului Titan cu cinci persoane la bord a fost distrus în urma unei implozii. Concluzia a fost anunțată după ce s-au găsit bucăți din rămășițe micului submarin în apropierea epavei Titanic. James Cameron – celebrul regizor al filmului „Titanic” și pasionat de scufundări a denunțat avertismentele ignorate cu privire la siguranța submersibulului turistic. Autoritățile precizeză că vor continua operațiunile dar cel mai probabil, trupurile celor cinci pasageri nu vor fi recuperate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ample căutări internaționale în Oceanul Atlantic, ieri au fost găsite rămășițe ale micului submarin Titan, dispărut duminică.

Resturile găsite pe fundul mării sunt „în concordanță cu o implozie catastrofală”, au precizat oficialii de la Garda de Coastă americană, într-o conferință de presă, în care au anunțat că toți cei 5 pasageri aflați la bord sunt decedați.

Și compania care deținea micul submarin a transmis că cei 5 „au fost pierduți, din nefericire”.

Mai multe voci au pus la îndoiala siguranța submersibilului Titan – dezvoltat de compania Ocean Gate

James Cameron, regizorul filmului „Titanic” a denunţat în mod deschis „avertismentele ignorate” cu privire la siguranţa submersibilului turistic.

„Sunt impresionat de asemănarea cu catastrofa Titanicului, în care căpitanul a fost avertizat în mod repetat de prezența gheții în fața navei sale și, totuși, a condus cu viteză maximă într-un câmp de gheață, într-o noapte fără lună. Faptul că o dramă asemănătoare în care avertismentele au fost ignorate se produce în același loc este pur și simplu uluitor”, a declarat James Cameron pentru postul american de televiziune ABC News.

De la începutul operaţiunilor de căutare au apărut detalii referitoare la Ocean Gate, compania fiind acuzată de potenţială neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa submersibilului său pentru turismul subacvatic.

Un fost director al companiei a fost concediat după ce avorbit despre probleme privind siguranţa submersibilului: aceasta spunea atunci că hubloul din partea frontală a dispozitivului a fost proiectat să reziste la o presiune exercitată la adâncimi de 1.300 de metri, nu la 4.000 de metri.

Epava Titanicului se află la o adâncime de aproximativ 3.800 de metri.

Princei cei cinci care și-au pierdut viața în acestă tragedie se află și directorul executiv al companiei Ocean Gate. Ceilalți miliardari care erau la bord au plătit pentru un loc 250 000 de dolari.

Sursa colaj foto: Twitter / Terry Virts / Astrobiology / Shutterstock

Citește și: Paza de Coastă a SUA: Submersibilul Titan a suferit o “implozie catastrofală”. Pasagerii de la bord sunt considerați morți