Regizorii Alejandro Iñárritu și Ridley Scott, nominalizați la premiile Directors Guild of America 2016 – VIDEO

Regizorul filmului „The Revenant”, Alejandro Iñárrituși cel al filmului „The Martian”, Ridley Scott, se află printre cei nominalizați la premiile sindicatului regizorilor americani, Directors Guild of America (DGA), care vor fi decernate pe 6 februarie și care sunt considerate un bun indicator pentru premiile Oscar, relatează AFP.

În cursa pentru marele premiu se mai numără Tom McCarthym, regizorul filmului „Spotlight”, Adam McKay, regizorul filmului „The Big Short” și George Miller, regizorul filmului „Mad Max: Fury Road”, potrivit selecției anunțată marți de sindicat.

Mexicanul Alejandro Iñárritu a obținut acest premiu şi anul trecut înainte de a câștiga Oscarul pentru cea mai bună regie pentru comedia fantastică „Birdman”. Cel mai recent film al regizorului mexican, spectaculoasa odisee de răzbunare, „The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, l-a plasat din nou printre favoriți la sezonul premiilor de la Hollywood.

The Martian” în regia lui Ridley Scott a fost recompensat cu două premii Golden Globe, şi marchează o revenire a legendarului regizor al unor filme precum „Alien”, „Blade Runner”, „Thelma et Louise”, sau „Gladiator”.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS