Regina Serelor de la Dolj, Lili Maria Schutz, ajunge din nou in instanta (AUDIO)

Aceasta a fost condamnată deja la 12 ani de închisoare, sentinţa nefiind definitvă, pentru fraudarea Orser Oradea şi Sere Codlea.

Procurorii DNA Craiova sunt cei care au dispus trimiterea în judecată a Mariei Schutz, fost consilier judeţean la Dolj. Alături de ea, în faţa instanţei vor ajunge şi alţi trei inculpaţi, între care şi o fină a lui Schutz.

Potrivit anchetatorilor, în 2008, Lili Schutz a reuşit să obţină aproape un milion de lei, printr-o firmă de-a ei, pentru suprafeţe de teren inexistente. Schutz şi-a trimis administratorul firmei să depună la APIA cererea de plată pe suprafaţă şi declaraţiile aferente.

Fina ei, angajată atunci ca inspector superior la APIA, Mihaela Bunciu, a modificat în sistemul informatic al Agenţiei mai multe date, astfel încât Schutz să obţină banii. După ce s-au asigurat că sistemul nu mai vede erori, dosarul cu cererea de plată a ajuns la un alt consilier din cadrul APIA, pentru cel de-al doilea control administrativ. Acesta i-a dat undă verde fără să mai facă verificări.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale inculpaţilor.