Regia de Distributie si Exploatare a Filmelor –RADEF – a fost amendata pentru starea deplorabila in care se afla cinematograful din Drobeta Turnu Severin (AUDIO)

RADEF a primit o amenda de 1000 de lei.

Înurmă cu cinci ani, Primăria Drobeta Turnu Severin a intenţionat să preia cinematograful ‘Porţile de Fier’ şi a făcut un proiect pentru a atrage fonduri europene: un milion de euro. Numai că, după câteva luni, o firmă din Constanţa a prezentat autorităţilor un contract de închiriere a spaţiului respectiv. Primăria a fost, astfel, nevoită să renunţe la proiect, iar în acest moment clădirea se află în paragină.

Autorităţile severinene nu renunţă însă la ideea preluării lui. Potrivit viceprimarului Romulus Vâlcu, primăria intenţionează să obţină această clădire, să o reabiliteze şi, ulterior, să reintre în patrimoniul Consiliului Local. Până atunci însă, pentru starea deplorabilă în care se află, administratorul primeşte sancţiuni din partea poliţiei locale. Prima a fost dată, în această lună. Este vorba despre 1000 de lei, iar sancţiunea a fost transmisă prin poştă.