Regele Mihai și-a achitat la fisc datoria de 4 milioane de lei

Regele Mihai a plătit datoria de 4 milioane de lei pe care o avea la fisc. Majestatea sa nu mai figurează acum pe lista rușinii publicată de fisc.

De altfel, ANAF a anunțat că peste 60.000 de români, persoane fizice și-au achitat datoriile către stat. În prezent, numărul datornicilor se ridică la 126.000.

 

La jumătatea lunii mai, fiscul a publicat o listă cu persoane fizice care aveau datorii de peste 1.500 de lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere.  Era vorba în total de 187.000 de datornici.

Între aceștia și Regele Mihai, care figura cu o datorie de 4 milioane de lei. Datoria a fost însă achitată, iar Regele Mihai nu mai apare pe lista rușinii.

În continuare, pe primul loc în această listă se află primarul sectorului 3 Robert Negoiță, cu o datorie de peste 232 de milioane de lei.

Fiscul a anunțat că la 30 iunie mai erau 126.000 de datornici, ceea ce înseamnă că 60.000 de români și-au achitat dările.

Acum datoriile persoanelor fizice însumează peste 3 miliarde lei (671,1 milioane euro). ANAF a precizat că din listă au fost excluse persoanele ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la stat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS