Confidenţialitate

‘Regele Mihai – O copilărie fericită’

Pe 25 octombrie, Regele Mihai împlinește 95 de ani.

Cu această ocazie, Asociația ‘România Culturală’ și Muzeul Național Peleș organizează la Castelul Pelișor, locul în care s-a născut Regele Mihai, o expoziție de fotografie, intitulată ‘Regele Mihai – O copilărie fericită’.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 24 octombrie 2016, ora 14,30, și va fi deschisă până pe data de 27 noiembrie 2016.

Un număr de 40 de panouri fotografice, cu imagini din timpul copilăriei Majestății Sale Regele Mihai I, vor fi expuse în Holul de Onoare al Castelului Pelișor.

Fotografiile, înfățișând instantanee care îl prezintă pe Regele Mihai plimbându-se cu trotineta, călărind în munți sau înotând în mare, trăgând cu pușca ori jucând șah, dar și participând la ceremonii oficiale alături de membri ai Casei Regale, provin din colecția Familiei Regale a României, a Bibliotecii Academiei Române precum și din colecția “Luiza Berman”.

Evenimentul este organizat de Asociația ‘România Culturală’ în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Muzeul Național Peleș, Teatrul Național București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Muzeul Țării Făgărașului ‘Valer Literat”, Complexul Muzeal Național ‘Moldova” Iași, Complexul Național Muzeal ‘Curtea Domnească” Târgoviște.