Confidenţialitate

Regele Mihai, în stare accentuată de slăbiciune fizică

Familia Regală vine cu noi informații despre starea de sănătate a Regelui Mihai. Într-un comunicat de presă, Familia Regală anunță că Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Numele acesteia nu va fi făcut public din respect față de suferința Regelui Mihai, precizează Casa Regală.

Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

 

Pe de altă parte, Regina Ana se află în reședința privată din Elveția, într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale.

Custodele Coroanei, principesa moștenitoare Margareta, dar și principele Radu se află tot în Elveția.

În zilele următoare, Principesele României, fiicele Majestăților Lor, se vor deplasa în Elveția pentru a-și vedea părinții.  Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor.

În încheierea comunicatului oficial, Custodele Coroanei le mulțumește tuturor celor care au trimis mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. În plus, Familia Regală susține că este mișcată de decența și respectul cu care presa a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment.

Regele Mihai a transmis miercuri că se retrage din viața publică.   În vârstă de 94 de ani, Majestatea sa a fost diagnosticat cu cancer și leucemie cronică  și a fost supus unei intervenții chirugicale. Conducerea Casei Regale a fost preluată de Principesa Margareta, în calitate de Custode al Coroanei.

 

Redăm mai jos comunicatul Familiei Regale:

”Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public.

Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale.

Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de Rege și Regină.

Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor.

Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment.”