Regele Mihai, împărtășit aseară, în Elveția

Sărbătoare a Sfinților Mihail și Gavriil îl găsește pe Regele Mihai în stare de suferință, așa că nu va fi organizat niciun eveniment special de ziua Majestății Sale, se arătă în jurnalul online al Principelui Radu al României.

În postarea publicată astăzi, reprezentanții Casei Regale scriu că alături de Regele Mihai, se află în continuare, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și soțul său.

Aseară, un trimis al Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a venit la reședinţa din Elveția pentru a-l împărtăși pe Regele Mihai.

De obicei, de ziua onomastică, Regele Mihai organiza evenimente publice.

Nu însă acum, când starea sa de sănătate „s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței”, după cum a anunțat luni, Casa Regală.

Regele Mihai I – ultimul monarh din ţările Europei de Est, care a împlinit luna trecută 96 de ani, s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când a fost diagnosticat cu cancer de piele și leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS