Confidenţialitate

Regele Mihai ar fi împlinit 98 de ani

Regele Mihai ar fi împlinit vineri 98 de ani. Momentul este marcat de Casa Regală a României prin acordarea – pentru prima dată – a unor burse universitare care poartă numele “Regele Mihai” și “Regina Ana”.

Studenții care vor primi bursele provin de la Universitatea de Agronomie din București și de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Nu sunt singurele burse de studiu oferite de Casa Regală. În urmă cu mai mulți ani, au fost instituite Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta – oferite studenților la ASE din București , și Bursele Regele Ferdinand I și Regina Maria – pentru studenții Universității Academiei de Științe de la Chișinău.

Ziua în care fostul rege ar fi împlinit 98 de ani se va încheia la Ateneul Român, cu un concert regal caritabil.

Vor cânta Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Română de Tineret.

Ultimul monarh al României a fost și ultimul supraviețuitor dintre șefii de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial .

El a fost forțat să abdice pe 30 decembrie 1947 și a trăit în exil în Elveția. Un localnic din Săvârșin își amintește.
vox
Regelui Mihai i s-a permis să revină în România abia în 1997. Avea să moară pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția.

Este îngropat la Curtea de Argeș, alături de soția sa, Ana, și recent, acolo au fost înhumate și rămășițele mamei sale, Regina Elena.