Confidenţialitate

Regele Charles al III-lea propune un „parteneriat pentru durabilitate” între Franța și Marea Britanie pentru a face față problemelor climatice

Regele Charles al III-a a susținut un discurs în Senatul francez în cadrul vizitei sale de stat, în care a subliniat necesitatea unității între Franța și Marea Britanie. Acesta a descris relația dintre cele două țări drept una „indispensabilă” și a menționat că se va ocupa de consolidarea acesteia în timpul mandatului său.

Regele Charles al III-lea a subliniat legăturile politice, istorice, dar și culturale dintre cele două state și nu a uitat să menționeze provocările cu care se confruntă atât Franța, cât și Marea Britanie.

Referindu-se la războiul din Ucraina, acesta a spus că „o determinare și o alianță comună sunt mai importante ca niciodată”, transmite France 24.

Cât despre schimbări climatice și biodiversitate, teme fierbinți ale prezentului, Regele Marii Britanii a sugerat că Franța și Marea Britanie trebuie să lucreze în echipă pentru a aborda corect și eficient chestiunile, amintind de o nouă versiune a Pactului Entente Cordiale din 1904, pact care a stabilit relația strânsă de prietenie dintre Paris și Londra.

„Aș dori să propun ca acesta să devină, de asemenea, un Parteneriat pentru Durabilitate în vederea abordării mai eficiente a urgențelor globale privind clima și biodiversitatea”, a spus Regele Charles al III-lea.

Discursul Regelui, pe care l-a rostit în engleză și franceză, a fost primit cu căldură de legislatorii francezi, care au aplaudat în picioare la încheierea acestuia.

Vizita de stat a Regelui Charles al III-lea în Franța durează trei zile, iar scopul acesteia este de a celebra relansarea relației franco-britanice în urma BREXIT-ului. Regele Charles al III-lea este însoțit de Camilla.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: BBC: 5 persoane vor fi inculpate în Marea Britanie pentru spionaj în favoarea Rusiei