Confidenţialitate

LONDRA: Se amplifică scandalul în jurul unui consilier al premierului, acuzat că a încălcat restricțiile de circulație

Premierul Boris Johnson a refuzat să-l demită pe principalul său consilier, Dominic Cummings, aflat în centrul unui scandal, după ce a încălcat restricțiile de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Atât partidele de opoziție, cât și membri ai Partidului Conservator al lui Boris Johnson au insistat ca acesta să fie demis.

În timp ce premierul Marii Britanii, Boris Johnson, îndemna populația să nu iasă din case, consilierul său principal, Dominic Cummings, ar fi călătorit, de cel puțin două ori, la părinții săi, la 400 de kilometri de Londra.

La sfârșitul lunii martie, deși prezenta simptome de coronavirus, a plecat alături de soția lui bolnavă și fiul lor la părinții lui, în orașul Durham din nordul țării.

Un martor ar fi povestit că pe 12 aprilie, l-a văzut pe Dominic Cummings într-un cunoscut punct turistic, aflat la 50 de kilometri de acest oraș, iar o săptămână mai târziu, după ce revenise la Londra, a fost din nou zărit în orașul părinților săi.

Întrebat de ziariști dacă a revenit în Durham, consilierul lui Boris Johnson a spus că nu și le-a recomandat jurnaliștilor să păstreze distanța de 2 metri.

Premierul Britanic i-a luat apărarea lui Dominic Cummings și a spus că acesta și-a urmat instinctele oricărui tată și că ar fi acționat responsabil și legal. Potrivit serviciilor, aceste ar fi călătorit deoarece avea nevoie de ajutorul părinților pentru îngrijirea băiatului, având în vedere că soția lui era bolnavă. În plus, familia ar fi locuit într-o clădire separată a proprietății.

Alți oficiali de rang înalt din Regatul Unit au demisionat recent după ce au ignorant propriile sfaturi date populației și au încălcat regulile de izolare.

Sursa foto: Youtube