Confidenţialitate

Alianța Dreapta Unită a depus la Cotroceni o solicitare prin care îi cere preşedintelui Iohannis un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale | VIDEO

Liderii alianței Dreapta Unită au depus la Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cer preşedintelui Iohannis să convoace un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Ziua propusă de opoziție este 9 iunie, aceeași cu votul pentru alegerile europarlamentare și cele locale. Opoziția acuză că pensiile speciale reprezintă un privilegiu, iar în fața legii… toți cetățenii sunt egali.

Cătălin Drulă, președintele USR: Cea mai mare pensie specială a ajuns la 58.000 de lei pe lună

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Suntem în fața Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Cea mai mare dintre ele a ajuns recent 58.000 de lei pe lună. Dezbină societatea românească și o împarte în cei privilegiați, cei dintr-o nomenclatură și cei care muncesc și primesc pensii pe baza contribuției”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Alianța cere ca toate privilegiile să fie anulate, iar pensiile să fie calculate doar pe baza principiului contributivităţii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Prin esența acestui cuvânt, un privilegiu înseamnă o discriminare. Adică, unul primește mai mult decât ar fi fost dreptul său. Principiului contributivităţii la pensie este unul corect, unul drept”, a spus Cătălin Drulă.

Românii și-ar dori eliminarea pensiilor speciale, spune opoziția, care acuză că PSD și PNL doar au mimat că fac această reformă, votând doar proiecte pe care Curtea Constituțională le-a refuzat.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei: Președintele Iohannis are acum timp să citească scrisoarea noastră

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acum este și cald, Iohannis n-are pe ce pârtii de schi să se ducă în România, la golf e mai greu în perioada asta, așa că are timp să citească scrisoarea noastră, să facă ceea ce sunt convins că își doresc 90% dintre cetățenii români – să inițieze acest referendum, pentru desființarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Ludovic Orban a ținut să-i transmită și un mesaj direct președintelui țării

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Klaus, dacă nu ești o sosie, dacă nu ai fost înlocuit cu un Werner mai rău și mai psd-ist convoacă referendum pentru desființarea pensiile speciale”, a spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban

Citește și: Marcel Ciolacu, întrebat la Târgu Mureș unde sunt proiectele promise la ultimele alegeri: „Suntem județul fără nicio centură ocolitoare a centrelor urbane, orașul cu un pod construit în `82 și cam atât” | AUDIO