Confidenţialitate

Referendum în Elveția: Cetățenii se vor pronunța, duminică, cu privire la interdicția creșterii animalelor în regim industrial | AUDIO

Elveţienii sunt chemaţi duminică la vot pentru a se pronunţa cu privire la interdicţia creşterii intensive a animalelor. Țara cantoanelor are printre cele mai stricte legi din lume cu privire la bunăstarea animalelor. Iar această propunere ar desfiinţa creşterea animalelor în regim industrial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iniţiativa – care a strâns peste 100.000 de semnături – aparţine organizaţiilor neguvernamentale, care vor ca demnitatea animalelor din crescătorii, precum vite, păsări sau porci, să fie înscrisă în Constituţie.

Propunerea menţionează „suferinţele la care sunt supuse animalele în fermele industriale” precum şi studiile ştiinţifice conform cărora „creşterea animalelor în regim industrial este dezastruoasă pentru mediu şi dăunătoare sănătăţii umane”.

Iniţiativa reduce considerabil numărul maxim de animale din ţarcuri și impune cerinţe minime mai stricte în materie de găzduire a animalelor, îngrijire, acces la exterior şi practici de sacrificare.

Guvernul şi Parlamentul se opun însă propunerii, insistând asupra faptului că nu există creştere industrială a animalelor în Elveţia și că de peste un sfert de secol Guvernul promovează „creşterea respectuoasă a animalelor”.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, fermele din Elveţia nu pot creşte mai mult de 1.500 de porci, 27.000 de găini ouătoare sau 300 de viţei. Guvernul federal a avertizat că, dacă iniţiativa va trece, preţurile la carne vor creşte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Constanța: Garda de Mediu a făcut o sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în lacul Terchirghiol. Mormane de gunoaie au fost aruncate în zonă | AUDIO