Referat DNA: Femeia acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu ii trimitea mesaje de amenintare cumnatului judecatoarei

Femeia a fost arestată preventivă, însă hotărârea Tribunalui poate fi contestată la Curtea de Apel.

Mariana Rarinca – femeia arestată pentru că ar fi șantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți – i-a trimis mesaje de amenințare cumnatului magistratei.

Din referatul procurorilor, reiese că aceastA îi scria bărbatului că nu mai poate aștepta banii ceruți și că, cităm, ‘o sa iasă urât încât Livia Stanciu trebuie să-și dea demisia.’

Femeia a fost arestată preventivă, însă hotărârea Tribunalui poate fi contestată la Curtea de Apel.

Procurorii DNA spun că, inițial, femeia acuzată de șantaj a luat legătura cu cumnatul Liviei Stanciu.

Mariana Rarinca i-ar fi spus bărbatului pretenţiile pe care le are, iar după câteva întâlniri cu acesta i-a transmis mai multe mesaje pe telefonul mobil.

Prin SMS-urile trimise punea presiune în legătură cu divulgarea în presă a unor informaţii presupus compromiţătoare pentru judecătoare.

‘Nu pot sa mai aştept. Nu o sa vă placă dar mam hotărît sa numai ţin cont decît de mine şi de ai mei. Cineva va avea musafiri neplăcute la usa’, scria femeia, potrivit procurorilor.

Într-un alt mesaj, femeia scria: ‘Sunt în drum spre Bucureşti nu mai am milă de nimeni. o sa iasă aşa de urît încât poate sa şi dea demisia am vrut doar banii mei’ .

Mariana Rarinca i-ar fi cerut judecătoarei Livia Stanciu suma de 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare.

Ea a fost arestată preventiv, însă decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.