Reexaminarea Legii offshore, luni în plenul Senatului

 Senatul ar putea dezbate luni, în calitate de primă Cameră sesizată, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.

Potrivit site-ului Senatului, cererea de reexaminare este înscrisă pe ordinea de zi de luni a Comisiilor economică şi de energie. Ulterior, Biroul permanent al Senatului ar putea înscrie acest act normativ pe ordinea de zi a plenului de luni, notează Agerpres.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că Legea offshore va fi adoptată în această săptămână în Parlament, subliniind că nu a „cedat” faţă de cele decise în sesiunea trecută.

El a menţionat că Legea offshore urmează să fie adoptată luni în Senat şi miercuri în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor/lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis pe 2 august Parlamentului, spre reexaminare, Legea offshore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS