Redescoperă România pitorească: Plaja de la Gostinu, în Giurgiu

Drumul de azi, alături de cafeaua Fortuna Rendez-vous, nu e foarte lung. Dar doar pentru bucureșteni. La o oră de București, te invit la una dintre cele mai frumoase plaje de nisip alb pe care le-am văzut. Doar că nu e la mare, e la Dunăre.

Cum mergi spre Giurgiu, chiar înainte de localitate, faci la stânga spre Oinacu și Gostinu. Drumul, la vreme asta te duce printre plopi și lanuri de porumb, după care ajungi ntr-o localitate ca-n America. Nu are nume de străzi, ci numere. Strada 7 se oprește la un dig al dunării. Recomandare mea este să o luați pe jos ca să nu vă umpleți de praf. Și un kilometru mai departe vei ajunge pe Plaja 2, cum îi spune. Nisip, stuf, mărginite de o parte de pădure, iar de alta de Dunăre. Pe malul celălalt, iarăși e o pădure deasă.

Sâmbăta e un loc popular, dar în timpul săptămânii e pustiu. Aici e locul potrivit să scoți termosul cu cafea fortuna Rendez-vous. E o cafea din soiuri nobile Arabica 100 la sută. Ea pornește cu un gust acid, dar se încheie în note dulci floral fructate. Și o să simți ca și cum ai bea pudră de cacao. Iar locul completează foarte bine toate aromele.