Rectificarea bugetară – amânată pentru a treia oară

Rectificarea bugetară a fost amânată, pentru a treia oară. De această dată, premierul Viorica Dăncilă l-a indicat pe președintele Klaus Iohannis ca responsabil pentru blocaj.

„Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi.

Din păcate, preşedintele României nu a găsit deschiderea sau, poate, nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru analizarea şi avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deşi proiectul se află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august.

În aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de a cere preşedintelui României convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării este necesar în condițiile în care Guvernul internționează să taie, prin ordonanță de urgență, din bugetele serviciilor de informații, așa cum au fost aprobate de Parlament.

Scrisoarea semnată de patru dintre miniștrii ai Cabinetului Dancilă, nu și de premier, prin care se cere convocarea CSAT în regim de urgență, a ajuns ieri la Palatul Cotroceni. Până acum, nu a primit niciun răspuns.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS