Rectificare bugetară prezentată de premierul Viorica Dăncilă

 

Avem șase miliarde de lei în plus, a precizat Viorica Dăncilă.

Cum s-au împărțit banii? Cele mai mari sume s-au dus în sănătate, educație, investiții, pensii și salarii.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Îi rog pe pensionari să țină cont de datele prezentate de Guvern și instituțiile abilitate și îi asigur că pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrală în buget. Un alt principiu a fost de a asigura toate sumele necesare pentru proiectele de investiții. De asemenea, am prevăzut creditele bugetare și de angajament necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri în special prin scheme de ajutor și garanții de stat.”

Printe investițiile anunțate de premier se numără săli de conferință în Universități, dotarea spitalelor cu aparaturi medicale moderne sau refacerea unor drumuri și poduri. În plus, Guvernul suplimentează și programul RABLA cu 30 000 de tichete.

Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul îşi menţine ţinta de 2,97% din Produl Intern Brut în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ne menținem ținta de 2, 97% din PIB, deci sub pragul de 3% asumat față de Uniunea Europeană. După primele 7 luni, deficitul este de 1,3% din PIB, ceea ce ne oferă suficient spațiu pentru a ne încadra în ținta asumată inițial.”

Nu totul a fost pe plus, există și ministere sau instituții de unde s-au luat bani. Printre ele se numără, SRI, Administrația Prezidențială, Ministerului Turismului sau Ministerul Mediului.

Iată explicația Vioricăi Dăncilă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele Ministere sau instituții le aveau la dispoziție. În această listă sunt ordonatorii principali de credite, cu rectificare negativă mai mare de 10 mil de lei.”

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS