Rectificare bugetară: Bani mai mulți la Sănătate și Agricultură, mai puțini la Transporturi și Apărare

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, la Sănătate s-au alocat credite de angajament de peste 2,2 miliarde de lei în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru încheierea unor noi contracte pentru aria terapeutică hepatită cronică.

Bani în plus va primi și Ministerul Dezvoltării Regionale – peste 1,2 miliarde de lei – pentru Programul Național de Dezvoltare Locală. Din această sumă se vor acoperi plățile necesare până la final de an ale proiectelor de infrastructură școlară și de drumuri.

Un miliard de lei va merge către Ministerul Agriculturii. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subvențiilor în agricultură.

Ministerul Muncii primește peste 140 de milioane de lei pentru plata indemnizațiilor de creștere a copilului, ajutoare sociale, alocații pentru copii și indemnizații pentru persoanele cu handicap

În schimb, de la Transporturi vor fi tăiate peste 250 de milioane de lei, Apărarea pierde aproximativ 360 de milioane de lei, iar Ministerul Mediului – aproape 50 de milioanede lei. De la Educaţie se taie 20 de milioane de lei, iar de la Cultură – 14 milioane de lei.

Guvernul taie și din bugetul Președinției, Parlamentului și serviciilor de informații.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS